Šešula Bay – Šišmiš

 Denna otroligt charmiga lilla vik och restaurang fångade våra hjärtan här på Croatia Yacht Club, och vi bara måste dela med oss!

Šešula Bay, Šolta

På den västra delen av ön Šoltaligger vårt smultronställe, väl skyddat från vindar. När vi lugnt och försiktigt, seglar in i viken, välkomnas vi av tre segelbåtar som fridfullt ligger på svaj i de nästan obefintliga vågorna. En ung man i jolle gasar ut från klippkanten och kör ut för att välkomna oss och visa oss vilken boj vi ska använda oss av. 

Vi har slutligen lagt oss tillrätta vid boj och pustar ut på varsin sittdyna i sittbrunnen efter en fartfylld dag full av vind i seglen. Den lilla vind som nu finns, är ljummen och ett dopp från båten nalkas. En farbror vinkar glatt till oss från sin sittplats på klippan där han rensar fisk för kvällens middag. Det börjar genast kurra i magen och vi bestämmer oss för att ett besök på Šišmiš (Batman bar) skulle sitta riktigt fint nu.

Utsikt från Šišmiš (Batman bar)

Vi hakar snabbt och smidigt på utombordaren på vår jolle och hoppar en efter en, ner i jollen. 

När vi alla sitter i jollen styr vi in mot land, en färd som tar mindre än 1 minut, får vi syn på vackra fiskar som simmar vidvår lilla jolle. Efter några minuter står vi nu här, på det första trappsteget, det första av många som tar oss upp till toppen där restaurangen ligger med utsikt över båtarna som ligger i viken.

Efter ett antal trappsteg upp till restaurangen, står vi högst upp på klippan där blandade dofter från köket möter oss. Vi njuter av utsikten i några sekunder innan vi sätter oss ner vid ett bord och öppnar en flaska vin, balsam för själen minst sagt. En utsikt över viken som trollbundit oss allihop breder ut sig och vi upptäcker att servitören står redo för att ta vår beställning. Han rekommenderar dagens fångst till oss och dagens fångst blir det. Vi blir serverade fisk med lokala tillbehör. Vi avslutar vår middag med en efterrätt som består av Crêpes.   

Vi sitter kvar på Šišmiš restaurang fram till sen kväll och tröjan jag tog med mig från båten ligger bredvid mig orörd, sena julikvällar i Kroatien blir sällan kyliga. 

Vi tar våra första steg på trappen ner till klippkanten då jag hastigt stannar upp och återigen njuter av utsikten och jag upptäcker till min förtjusning att detta är första dagen på 1 veckas segling.