Sök resa

Hyr en skeppare, värdinna eller kock

Vill du prova segling i Kroatien men saknar erfarenhet eller behörighet? Eller kanske är du en van seglare, men vill slippa ansvaret för båten och ha en kunnig guide för området nära till hands? Vill du bara koncentrera dig på att njuta av segelsemestern och inte oroa dig över om ankaret draggar? Då kan en av våra professionella skeppare ta hand om er. Skepparen tar hand om båten och underhållet, vilket lämnar dig och dina vänner fria att simma, snorkla, sola och koppla av.

Full frihet att bestämma din egen rutt

Ni planerar seglingen tillsammans och givetvis delar skepparen med sig av sin kunskap om området och tipsar om olika rutter, vindar och skyddade naturhamnar. Att segla med skeppare ger er också större valfrihet, du och dina vänner kan välja att aktivt delta i seglingen eller bara åka med.

Att upptäcka nya länder och kuster har alla möjlighet att göra, även utan seglingserfarenhet. Skepparen har det fulla nautiska ansvaret för båten, vilket innebär att du själv inte behöver ha dokumenterad seglingserfarenhet. Vi har både manliga och kvinnliga skeppare. Vid hyra av skeppare tillkommer matkostnaden under resan. 

 

Skeppare

Varför skall jag ha skeppare?
Oavsett om du är en van seglare och gillar att själv ha kontrollen och ansvaret, men ibland kan det vara skönt att kunna släppa taget helt och låta någon annan ta över. Skepparen tar inte bara hand om båten och ser till att den framförs på ett säkert sätt, skepparen är även er privata guide under veckan. Skepparna är unga killar och tjejer med en extremt gedigen erfarenhet av segling i Kroatien och loka kännedom som gärna ser att ni som grupp också vill vara med och segla båten.

Besättningen står för skepparens mat.

Vad är skepparens uppgifter?
- Ge förslag på rutter och hamnar
- Boka hamnar
- Ge förslag på restauranger 
- Se till att båten är ren och fin under veckan

Pris: 11.995kr/vecka + mat (frukost, lunch och middag)


Värdinna

Varför skall jag ha Värdinna?
Ibland är det skönt att bara släppa taget och låta någon annan ta hand om allt. Värdinnan ordnar allt det praktiska med frukost, lunch, mellanmål och ser till att ni har det på topp! Värdinnan tar även hand om all disk och ser till att båten är ren och fin under hela resan. Med sin lokala kännedom och erfarenhet får ni hjälp med bra tips för kvällens middag utefter era önskemål av mat, samt hjälp med att boka restaurangen. Ni har således allt ordnat!

Besättningen står för värdinnans mat.

Vad är värdinnans uppgifter?
- Handla mat och dryck när det behövs fylla på i kylarna
- Laga frukost och lunch, mellanmål t.ex. kaffe och frukt
- Diska och se till att båten är ren inuti
- Ge förslag på bra restauranger och hjälpa till med bokning

Pris: 10.995kr/vecka + mat (frukost, lunch och middag)

Kock

Varför skall jag ha kock?

Vill du äta förstklassiga måltider ombord på din båt som är tillagade av en professionell kock? Då har du lösningen framför dig.  Eftersom att du har en utbildad och professionell kock med dig på båten äter du alla måltider ombord på båten. Glöm dock inte att kontakta oss i samband med din bokning så att vi kan säkerställa att en kock finns tillgänglig.

Vad är värdinnans uppgifter?
- Handla mat och dryck när det behövs fylla på i kylarna
- Laga frukost och lunch, mellanmål samt middag

Pris: 14.995kr/vecka + mat (frukost, lunch och middag)


Vad tycker vår skeppare Henrik?
Läs mer här!