Investera i din drömbåt - Äg den, segla den, tjäna pengar på den!

Sveriges ledande seglingsarrangör presenterar det smartaste, enklaste och mest lönsamma sättet att äga segelbåt - Croatia Yacht Clubs worry free management program. 

Det innebär att du investerar i din drömsegelbåt, seglar den i Kroatien flera veckor om året och låter oss hyra ut den när du inte seglar själv. Det tjänar du pengar på, upp till 15% årlig avkastning. Och skötseln av båten, den tar vi hand om. In i minsta detalj och på årets alla dagar.

Vill du veta mer?

Tim Shuwalow
Mail: tim.shuwalow@dreamyachtcharter.com
Telefon: +46 705 76 07 22

Lars Linderot
Mail: lars@dreamyachtcharter.com
Telefon: +46 70-940 02 66

Klicka på rubriken "Allt du undrar över" nedanför videon för mer information.

Allt du undrar över

Vilka är Croatia Yacht Club?

Croatia Yacht Club består av vårt svenska aktiebolag som i sin tur har ett helägt dotterbolag i Kroatien. I vår svenska verksamhet arbetar vi med försäljning av resor och segelbåtar. Vår Kroatiska verksamhet tar sedan vid och tar emot alla våra goa gäster på plats i Kroatien samt servar och förvaltar vår flotta med segelbåtar.

Hur fungerar ett båtägande?

Ett båtägande innebär att du kan förverkliga drömmen om att äga en segelbåt i medelhavet. Du kan själv styra hur mycket du använder båten själv och övrig tid hyr vi ut din båt. Utöver detta så sköter vi all service, underhålla och administration så när du eller en gäst kliver ombord är det som att kliva in på ett hotellrum. Allt är fulltankat, fulladdat och sängarna är bäddade.

Val av båt

Att välja båt är något som vi gör tillsammans med dig. Vii tycker att du ska välja en båt som du verkligen vill ha och vi anpassar uthyrning och finansiering så att det stämmer med dina förväntningar och behov. Vi arbetar såväl med enskrovsbåtar som katamaraner. I praktiken är båtar från alla större båtvarv välkomna till oss och vi vet vad man behöver tänka på samt vad som skiljer sig åt mellan varven

Enskrovsbåt

En enskrovsbåt mellan 35 ft. och 64 ft. passar perfekt för uthyrning. Det som är viktigt för att uthyrningen ska fungera väl är antalet hytter. Detta innebär att en båt om 40 ft. ska ha minst tre hytter, en 45 ft. ska ha fyra hytter och en 50 ft.+ båt ska ha 5+1 hytter. Utrustningsmässigt så är bogpropeller ett krav.

Katamaran

Populariteten för att hyra en katamaran har successivt vuxit sig starkare och gör att katamaraner i dagsläget har en väldigt bra ekonomi. Vad som är viktigt är att du väljer en 4+2 hytts lösning på båtar upp till 45 ft. och 5+2 respektive 6+2 hytter på båtar av större modell.

Avkastningsmodeller

Du kan välja mellan olika avkastningsmodeller när du investerar i en båt. Dels kan du ha en fast kontrakterad summa och dels kan du ha en rörlig avkastning som kopplas till din båts hyresintäkter. Du kan också välja att låta oss ta hela ansvaret genom att låta oss betala delar av din båt.

Rörlig avkastning

Avkastningen i detta program bygger på att du som båtägare följer med i upp och nedgångar. Historisk så är detta den i särklass mest lönsamma modellen och du som båtägare kan hela tiden välja mellan att segla själv eller hyra ut båten. Intäktsfördelning innebär att du får 65% av intäkterna och vi 35%. Utöver detta står du som båtägare för hamnavgift, försäkring och vinterservice.

Fast avkastning

Med en fast avkastning får du en summa på mellan 7% och 10% i garanterad avkastning baserat på båtens nypris, oavsett beläggningsgrad. Som båtägare bär du inga kostnader och således är det en väldigt enkel lösning.

Ingen avkastning

Väljer du att inte ha någon avkastning på din båt kan du istället minska din initiala investering och vi tar hela risken och finansierar även delar av din båt. Resultatet är att du stoppar in mellan 35% och 55% i början av din affär och sedan ytterligare 0% - 25% av båtens pris sex eller sju år senare.

Juridiskt ägande

Ägandet av båten kan göras på två olika sätt.

Via eget bolag

När båten ägs via ett eget bolag hjälper vi dig genom hela processen att registrera och starta ett bolag. Bolaget registreras i Kroatien med säte i Split och vi tillhandahåller en revisor som tar hand om allting för dig. Du tar del av de rapporter och sammanställningar som du själv önskar men all praktisk hantering så som redovisning, moms etc. behöver du inte oroa dig över. Detta upplägg rekommenderar vi då du får en bättre transparens i hur din båtinvestering utvecklas.

Via Croatia Yacht Clubs charterbolag

Om du inte vill öppna ett eget bolag finns möjligheten att äga båten via vårt bolag. Detta regleras då via ett inlåningsavtal och gör att du inte behöver tänka på bolagsregistreringar eller liknande.

Finansiering

Du har alltid möjligheten att finansiera upp till 70% av ditt båtköp via leasing som sedan matchas med den uppskattade intäkten från uthyrningen. När leasingen är betald väljer du själv om du vill behålla båten och fortsätta uthyrningen eller om du vill sälja båten och realisera din vinst.

Dokument och avtal

Avtalen skiljer sig åt beroende på om du väljer att äga båten via eget bolag eller inte. I praktiken förändras inget avseende hyresintäkterna eller servicen på båten men de juridiska förhållandena ställer följande krav:

Om båten ägs via eget bolag

-       Ett köpeavtal sluts mellan ditt nystartade bolag och Croatia Yacht Club AB. Båten med tillhörande utrustning och pris specificeras här.

-       Ett charter-managementavtal sluts mellan ditt nystartade bolag och Croatia Yacht Club d.o.o. Detta avtal reglerar underhåll, uthyrningsvillkor, intäktsfördelning etc.

Om båten ägs vi vårt charterbolag

-       Inlåningsavtal sluts mellan dig privat och Croatia Yacht Club d.o.o. Detta specificerar båten pris och som bilaga finns också båtens specifikation.

-       Serviceavtal sluts mellan dig privat och Croatia Yacht Club d.o.o. Avtalets innehåll är det samma som charter-managementavtalet (se ovan).

Mervärde

När du blivit båtägare får du ett helt nytt nätverk med människor som likt dig valt att införliva drömmen om en segelbåt i Kroatien. Använd dessa kontakter - detta är en fantastiskt kul grupp människor med alla typer av bakgrund och yrkesliv. 

Holiday program

Som båtägare får du tillgång till vårt Holiday program, genom detta kan du byta segling i Kroatien mot äventyr runt om i världen. Du kan testa allt från skidåkning och safari till storstadssemester över hela världen.

Referenser

Om du är intresserade av att investera i en segelbåt ska du självklart tala med våra befintliga båtägare. Här finns det vänner, familjer och företag med massor av erfarenhet av oss som partner. Bland våra båtägare finns det både de som äger en och flera båtar i vår flotta och även båtägare som tidigare har haft båtar hos andra bolag vilket således kan ge dig ett bredare perspektiv. Kontakta oss för en förteckning över referenser och deras kontaktuppgifter.