Kryssning på segelbåt

En kryssning på segelbåt med Croatia Yacht Club innebär att du tillsammans med en grupp på mellan sex och tio personer plus skeppare och värdinna får möjligheten att utforska Kroatiens fantastiska skärgård på en segelbåt på mellan 35 och 53 fot.

Erfarenheten av segling spelar ingen roll vid dessa seglatser då ni har en skeppare som tar ansvar för er som besättning samt båten samtidigt som er värdinna ordnar mat och ser till så att trivseln är på topp. Ombord väljer man själv vilket engagemang man vill ha i seglingen och du kan helt enkelt välja om du bara vill sola och bada eller lära dig lite mer om segling och navigering.

Alla kvällar spenderas med tillgång till restaurang och ni kommer även att under veckan besöka några byar i skärgården. Rutten för veckan är planerad i förväg men självklart finns det möjlighet till förändringar beroende på önskemål men också väderförhållanden. Utgångshamn varierar beroende på vart båtens hemmahamn ligger. 

Vad ingår i resan?

I priset för resan ingår först och främst del i hytt på segelbåten samt flyg från Stockholm, Göteborg alternativt Oslo och även transfern från flygplatsen till båten. Utöver detta ingår även frukost och lunch som tillagas av er värdinna och äts ombord. Även kostnaderna för hamn, diesel samt ett komfortpaket för båten ingår.

Komfortpaketet innehåller följande:

·      Båtens sängar är bäddade när ni kommer vilket innebär att sänglinnen inte behövs tas med.
·      Duschhanddukar, inga badlakan.
·      Gummibåt
·      Gasol till köket
·      Båten städas av vår personal så att detta inte behöver göras av besättningen

Är du sugen på att segla i Kroatien fastän sällskapet sviker?

På en kryssning spelar detta ingen som helst roll då du bokar resan per person. Självklart kan du välja att boka tillsammans med någon men detta är alltså inte ett krav. Ombord på båten kommer du som bokar ensam att dela hytt med en annan gäst men om man inte är bekväm med detta kan man även välja ett tombäddstillägg för att få en egen hytt.

Observera:
Minimiantal för seglingskurs och kryssning på segelbåt är 6 deltagare.
Sammanslagning av seglingskurs och kryssning på segelbåt kan förekomma vid för få anmälda deltagare.

Resefakta

Kryssning i Kroatien

Kroatien har närmare fem miljoner invånare med huvudstaden Zagreb en bit in i landet och kuststaden Split som största städer. Man talar Kroatiska och de flesta talar även engelska och/eller tyska. Vår huvudbas för segling ligger i Trogir där vi har en bred flotta med båtar från 33 – 53 fot. Utöver Trogir så har vi även båtar i hamnar som sträcker sig från Split i söder till Zadar i norr.

I priset ingår
Flygresa t/r, transfer, del i hytt på segelbåt. Frukost och lunch sex dagar, skeppare, värdinna, hamnavgifter, diesel och gasol samt slutstädning och sängkläder. 

Flyg
Vi flyger till Split från Arlanda, Oslo och Landvetter

Våra båtar
Båtarna är välutrustade och i mycket gott skick, storleken variera beroende på gruppens storlek men brukar ligga mellan 40 och 53 fot.

Seglingen
Dagen börjar oftast med ett morgondopp och under tiden förbereder värdinnan frukostbuffén. Skepparen kastar loss med hjälp av de ombord som vill hjälpa till och seglar sedan några timmar för att sedan göra ett strandhugg med lunch i en härlig naturhamn.

Seglingen fortsätter under eftermiddagen i några timmar till en natthamn. Kvällen avslutas sedan med middag på en lokal taverna.

Utrustningstips
Badskor, badhandduk, solskydd

Avreseinformation
Avreseinformation med flygbiljetter skickas 30 dagar innan avresa.

Rutt
I den mån det är möjligt så följs den föreslagna rutten men finns det andra önskemål samt yttre påverkan som gör andra alternativ bättre så är vi självklart flexibla. Överallt upptäcker ni täta småsamhällen med dess karakteristiska stenhus, smala ringlande gator och mysiga gränder. Fina tavernor, livliga marknader och glada människor påminner ständigt om medelhavsliv.Dag 1 – Solta
Dag 2 – Vis, Stontica
Dag 3 – Komiza via Blue caves
Dag 4 – Korcula, Gradina
Dag 5 – Hvar
Dag 6 – Drevenik V.
Dag 7 – Hemmahamn

Avgångar & priser

Sida 1 av 5

Filter
Avresa Avreseort Båt Pris
2021-05-22 Båthyra utan flyg Seglingsresa med skeppare och värdinna 9 500:- Boka
2021-05-22 Göteborg Landvetter Seglingsresa med skeppare och värdinna inkl. flyg Landvetter - Split 12 699:- Boka
2021-05-29 Båthyra utan flyg Seglingsresa med skeppare och värdinna 10 500:- Boka
2021-05-29 Göteborg Landvetter Seglingsresa med skeppare och värdinna inkl. flyg Landvetter - Split 13 699:- Boka
2021-05-29 Stockholm Arlanda Seglingsresa med skeppare och värdinna inkl. flyg Arlanda - Split 13 699:- Boka
Avresa Avreseort Båt Pris
2021-06-05 Båthyra utan flyg Seglingsresa med skeppare och värdinna 11 000:- Boka