Seglingskurs i Kroatien

 Lär dig segla i världens vackraste skärgård!

Att utveckla sina seglarkunskaper i kristallklart vatten, behagligt väder och i underbara miljöer låter väl inte fel? Följ med på våra seglarkurser i Kroatien och upplev nya kulturer, god mat, vackra vikar med laguner samtidigt som du skapar vänner för livet. Du kan boka seglarkurs på egen hand eller med familj och vänner, det spelar ingen roll. 

Vi erbjuder en kombinerad chartersegling och seglarutbildning med erfarna skeppare. Flyg från Göteborg eller Stockholm, promenera bort till vår transfer och väl i marinan träffa på dina nya vänner och skeppare. Med mellan 6 – 10 deltagare kastar ni loss tillsammans med er skeppare och påbörjar er seglingsvecka redan samma eftermiddag på ankomstdagen. Under veckans gång kommer praktiska uppgifter varvas med teoretiska och under kvällen tipsar skepparen om restaurangen i den trånga mysiga gränden ni absolut inte får missa, eller stranden värd ett besök. Inga förkunskaper är nödvändiga för denna typ av resa. Vid kursens avslut tilldelas våra deltagare den blå intygsboken från NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) med seglarintyg 1 och 2. Efter avslutad kurs är ni ett steg närmare att kunna hyra båt på egen hand i Kroatiens fantastiska skärgård.

Kroatiens långa kuststräcka erbjuder öar med lokala specialiteter, mysiga stränder och pittoreska miljöer. Tillsammans med våra kunniga skeppare lovar vi att ni kommer få se Kroatiens allra bästa semesterpärlor, för att sedan återvända hem med nya kunskaper i ryggsäcken. 

I kursen kommer ni bland annat gå igenom: Genomgång av båtens delar, motor och segel, de olika seglingssätten, enklare seglingstrim, tilläggning och manövrering av båten, navigering, knopar, väjningsregler, ankring och förtöjning och grundläggande säkerhetstänk ombord.

I resans pris ingår följande:

• Flyg + transfer t/r
• Del i hytt
• Hamnavgifter
• Diesel
• Skeppare
• Sänglinnen och handduk
• Frukost & Lunch

Finns det en bättre plats att lära sig att segla på? Vi tror inte det!