Marina ACI Pomer - Pula

Vår bas i Pula, Marina ACI Pomer

Marina ACI Pomer ligger i staden Pula känd för sin historia, det forna romarriket gör sig påmint lite här och var i Istriens härliga stad. Italien möter Kroatien på ett fantastiskt sätt som kommer få vilka smaklökar som helst att jubla.  Att påbörja sin segling här är perfekt för den som vill ut och segla i den omtalade och mycket vackra Kornati skärgården som har blivit utsedd till världens bästa seglingsdestination av tidningen National Geographic. Härifrån når man även relativt enkelt den vackra ön Pag med skiftande natur och fantastiska vyer.

Smidigast är att flyga till Pula flygplats som ligger belägen ca 30km från marinan. 

Marina ACI Pomer erbjuder bland annat:

  • Dusch och WC
  • Bankomat
  • Pool
  • Restaurang och bar
  • Matbutik

 

BilderZadarZadar

Så tar du dig hit

Flyg till Kroatien

Flyg vår till höst

Under större delen av sommaren har vi flygförbindelser mellan Sverige och Kroatien.
Croatia Yacht Club erbjuder flyg till Split och Zadar från Stockholm, Göteborg, Oslo, Örnsköldsvik och Köpenhamn. Att boka våra kompletta seglingspaket med flyg, båt och transfer är så de flesta vill ha det. Smidigt - Enkelt - Bekymmersfritt

Bila till Kroatien

Att bila till Kroatien (ca 230 mil) är relativt smidigt och snabbt. Med mindre barn i bilen är det vettigt att dela upp resan i mindre rutter. Det finns gott om fina sevärdheter längs vägen till Kroatien.
1. Trelleborg - Rostock(D) - Berlin(D) - Potsdam(D) - Hof(D) - Regensburg(D) - Passau(D) - Graz(A) - Maribor(SLO) - Zagreb(HR) - Primosten(HR)
2. Göteborg - Kiel(D) - Hamburg(D) - Hanover(D) - Kassel(D) - Fulda(D) - München(D) - Salzburg(A) - Villach(A) - Ljubljana(SLO) - Zagreb(HR) - Hamnen

Avstånd Zadar flygplats - Marina Biograd  - Marina Zadar (Zadar)

Från flygplatsen i Zadar är det 40 km, ca 35 minuters busstransfer till hamnen. Från flygplatsen i Split är det en dryg 1tim 30min transfer.

 

Ruttförslag


Dag 1 Kornati Opat
Biograd – Kornati Opat ca 12 Nm
Opat ligger på sydspetsen av ön Kornat i Kornati. Opat är ett underbart ställe med en mysig taverna som serverar bra mat och har färsk seafood som sin specialitet. Som i de flesta tavernor längs kusten serveras ekologisk, traditionell mat.
Här finns en bra ankringsvik och en kaj med fasta moorings.
Croatia Yacht Clubs gäster har här förmånen att:
- Förboka hamnplats. Ring kvällen innan och uppge båtens namn.
- Gratis hamnavgift (under förutsättning att besättningen äter på tavernan).
- Gratis nationalparksavgift.

   

Dag 2 Kaprije mala Nozdra
Opat- Kaprije ca 14 Nm
Kaprije mala Nozdra är en idyllisk liten fiskeby som ligger i naturlig vik som ligger på den sydöstra sidan av ön Kaprije. Ön är mycket lugn eftersom det råder bilförbud.
Den Oscarsbelönade filmen Mediterraneo spelades in här.

       
Dag 3 Kornati Vrulje
Kaprije – Vrulje ca 20 NM
Kornati är välkänt att utforska i flera dagar. Om man fortsätter genom nationalparken norrut kommer man till den lilla byn Vrulje. I hamnen finns en mycket bra och välkänd restaurang.

  
Dag 4 Vrulje – Zut Festa
Ca 13 Nm
Zut är ett nautiskt paradis och en av öarna i Kornatiarkipelagen, som ligger mellan öarna Pasman och Ugljan (som är förbunden med fastlandet). Zut som är en långsmal ö har en yta på nästan 15 kvadratkilometer och är som mest 2 km bred. Högsta punkten är 172 meter över havsnivå. Ön är brant och har indragen, skyddad kustlinje som präglas av de skyddade vikarna Luka, Hiljaèa, Sarušæica, Gul, Bizikovica och ytterligare några mindre. Härifrån känns det långt till alla bekvämligheter och man får känslan av att vara på en Robinsonö. Zut är täckt med oliv-, fikonträd och vinstockar och har ingen permanent bebyggelse. Ön används regelbundet året runt av fiskare, småskaliga boskapsuppfödare samt oliv- och fikonplockare från ön Murter andra Kornatiöar. Ön Zut har en mysig småbåtshamn med en tillhörande bra taverna, Restaurant Festa.
Croatia Yacht Clubs gäster har här förmånen att:
- Förboka hamnplats. Ring kvällen innan och uppge båtens namn.
- Gratis hamnavgift (under förutsättning att besättningen äter på tavernan).
- Gratis nationalparksavgift.
  
Dag 5 Zut - Murter
Ca 14Nm
Munter Island är känd för sina stora och fina sandstränder. För den som vill vara lite mer avskiljt kan man hitta små undangömda vikar där man kan bada och njuta av naturen helt ostört.
På ön växer det mycket oliv och fikonträd, många av öns invånare livnär sig på att odla och sälja olika produkter från dem.


   


Dag 6 Murter - Biograd
Ca 12Nm
Marina Kornati ligger i staden Biograd na Moru belägen på en liten halvö i norra Dalmatien strax söder om staden Zadar.
Biograd na Moru har flera fina stränder, de populäraste är Drazica Beach och sandstranden Soline Beach, det finns även tre stora national park: Kornati, Krka, och Paclenica Bär Kroatienseglingen av norrut är Marina Biograd en riktigt bra utgångspunkt.
Att påbörja sin segling här är perfekt för den som vill ut och segla i den omtalade och mycket vackra Kornati skärgården som har blivit utsedd till världens bästa seglingsdestination av tidningen National Geographic. Härifrån når man även relativt enkelt den vackra ön Pag med skiftande natur och fantastiska vyer
Här är lättseglat och öarna ligger nära varandra.


Dag 7 Utcheckning
Hemmahamn

Karta